Externe link openen in nieuw venster

Als je vragen of opmerkingen hebt over dit forum.
Gebruikersavatar
Rob
Berichten: 110
Lid geworden op: 28 okt 2013, 11:25
Locatie: Alkmaar

Re: Externe link openen in nieuw venster

Berichtdoor Rob » 28 dec 2013, 19:01

Turbo_Henky schreef:Inderdaad zien die links er anders uit. Als je de code bekijkt staat er in de link van polthergeist GEEN "WWW" in de link.

Hieronder even een testje
Dus: viewtopic.php?f=1&t=5221 wordt niet in een nieuw tabblad geopend
en http://tl1000.nl/viewtopic.php?f=1&t=5221 wordt wel in een nieuw tabblad geopend?

Hmm nee dus, dat werkt ook niet!! Hoe kan dat nou?


Klopt idd wat je redeneert. Wanneer er verwezen wordt naar http://www. etc dan wordt de link geopend in een blank field.....
Wanneer je een link neerzet zonder http://, dan wordt er al verwezen in de config.php naar http://www.tl1000.nl/
Klik maar eens op de eerste link, dan geeft de browser al automatisch aan dat het om een blank pagina gaat in de adresbalk....
Heeft alles te maken met de www.
<a href="./viewtopic.php?f=3&amp;p=83053#p83053"> Dit de code die is aangemaakt. De <.> refereert al naar de index.php
Laatst gewijzigd door Rob op 29 dec 2013, 10:47, 4 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
BeunTeun
Berichten: 2098
Lid geworden op: 06 sep 2008, 23:14
Locatie: Lelystad

Re: Externe link openen in nieuw venster

Berichtdoor BeunTeun » 29 dec 2013, 09:27

Werkt goed, openen in nieuw venster !
Veel makkelijker zo ...
Als het maar trekt en herrie maakt \:D/

Gebruikersavatar
Turbo_Henky
Berichten: 1308
Lid geworden op: 28 mar 2006, 18:24
Locatie: Velp (Gld)

Re: Externe link openen in nieuw venster

Berichtdoor Turbo_Henky » 29 dec 2013, 14:52

Het is dus afhankelijk van hoe degene die de link plaatst of die in een nieuw tabblad wordt geopend of niet.
Daarvan wordt het alleen maar lastiger.

Ik zou voorstellen dat ALLE links worden in een nieuw tabblad geopend OF alle links worden in het zelfde venster geopend.

Nu is het afhankelijk van de verschillende gebruikers!
Geniet nooit met mate

Gebruikersavatar
Rob
Berichten: 110
Lid geworden op: 28 okt 2013, 11:25
Locatie: Alkmaar

Re: Externe link openen in nieuw venster

Berichtdoor Rob » 29 dec 2013, 15:43

Turbo_Henky schreef:Het is dus afhankelijk van hoe degene die de link plaatst of die in een nieuw tabblad wordt geopend of niet.
Daarvan wordt het alleen maar lastiger.

Ik zou voorstellen dat ALLE links worden in een nieuw tabblad geopend OF alle links worden in het zelfde venster geopend.

Nu is het afhankelijk van de verschillende gebruikers!


Dit is juist. Wanneer er www in een link staat , dan zal er altijd een nieuw venster worden geopend. Is nu afhankelijk van hoe de link is geplaatst. Waarschijnlijk kan de beheerder (ftp inlog) dit wel aanpassen in de config. Daarin kan je de volgende code aanpassen:

<script>

window.onload = function(){
window.open(url, "_blank"); }
</script>

Waarschijnlijk staat er nu in de config.PHP:
<script>

window.onload = function(){
window.open(url, "_self"); }
</script>

Wanneer dit wordt aangepast, dan zullen alle linken worden geopend in een nieuw venster. Althans ligt het eraan hoe de rest van het script is opgebouwd.

Gebruikersavatar
Mrlten
Site Admin
Berichten: 475
Lid geworden op: 18 sep 2006, 08:58
Locatie: Haren
Contacteer:

Re: Externe link openen in nieuw venster

Berichtdoor Mrlten » 02 jan 2014, 20:26

Ik zie de fout in het script (van internet) al, dit zal ik dit weekend wel fixen als ik weer op mijn ontwikkel-bak zit te werken.
PK's heb je geen fuck aan... paarden gaan toch niet harder dan 80
ex Kawasaki ZX6R - ex Honda CX500 - ex BMW R1100S - ex KTM 690 SMC - ex Suzuki TL1000S - Suzuki GSX-R1000 K5


Terug naar “Vragen en opmerkingen”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast