elec. probleem tlr

Alles over de TLR
tlr_jokke
Berichten: 54
Lid geworden op: 20 jul 2013, 17:21
Locatie: belgie

elec. probleem tlr

Berichtdoor tlr_jokke » 11 mar 2014, 12:40

eindelijk iemand gevonden die alles uitgemeten heeft , alternator + regulator werkt goed , probleem blijft echter bestaan , rijd na enkele kilometers men batterij leeg , zeker met licht .........vond hier op deze site een charging mod. maar ja das het probleem eigenlijk niet eh............weet iemand raad aub ?

groeten , jokke.
soes tl1000r 99 & soes gsr 600 k8

Gebruikersavatar
pedrodetski
Moderator
Berichten: 4360
Lid geworden op: 12 dec 2011, 21:19
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: elec. probleem tlr

Berichtdoor pedrodetski » 11 mar 2014, 13:40

Heb je de accu ook laten testen?
De chargemod zou ik sowieso uitvoeren, kan er alleen maar beter van worden!
''We don't stop riding because we grow old, we grow old because we stop riding!!''

Pedro's Speedshop

Gebruikersavatar
pilatus
Berichten: 687
Lid geworden op: 03 feb 2007, 18:44

Re: elec. probleem tlr

Berichtdoor pilatus » 11 mar 2014, 14:12

pedrodetski schreef:Heb je de accu ook laten testen?
De chargemod zou ik sowieso uitvoeren, kan er alleen maar beter van worden!

sterker nog, daar zou het wel eens mee opgelost kunnen worden :p
Afbeelding

tlr_jokke
Berichten: 54
Lid geworden op: 20 jul 2013, 17:21
Locatie: belgie

Re: elec. probleem tlr

Berichtdoor tlr_jokke » 11 mar 2014, 19:08

pedrodetski schreef:Heb je de accu ook laten testen?
De chargemod zou ik sowieso uitvoeren, kan er alleen maar beter van worden!

is , was nieuwe accu , als ik meet met koude motor heb ik 13,90 volt aan accu , met warme motor 12,20 volt aan accu ??? accu is 12,45 gemeten.
soes tl1000r 99 & soes gsr 600 k8

Gebruikersavatar
f2ride2001
Berichten: 1538
Lid geworden op: 11 apr 2006, 21:58
Locatie: Oudenbosch

Re: elec. probleem tlr

Berichtdoor f2ride2001 » 11 mar 2014, 19:22

tlr_jokke schreef:
pedrodetski schreef:Heb je de accu ook laten testen?
De chargemod zou ik sowieso uitvoeren, kan er alleen maar beter van worden!

is , was nieuwe accu , als ik meet met koude motor heb ik 13,90 volt aan accu , met warme motor 12,20 volt aan accu ??? accu is 12,45 gemeten.


12.2 is te weinig, dan loopt je accu langzaam maar zeker leeg!

Waar zit je in België? Ik zit dicht bij de grens bij Roosendaal.

Marc
Zwarte TL1000S > einde oefening.........
Rode TL1000S > nieuwe oefening :-)
Yoshimura RS3
Afbeelding
http://www.svcontact.com

Gebruikersavatar
finally
Moderator
Berichten: 3640
Lid geworden op: 07 jul 2009, 21:58
Locatie: Friesland

Re: elec. probleem tlr

Berichtdoor finally » 11 mar 2014, 23:37

ik vind het heel vreemd dat de laadspanning veranderd bij een warme motor.
dat zou warm of koud hetzelfde moeten zijn.
de spanning mag alleen veranderen als het toerental veranderd.

Is de spoel/dynamo in je blok niet naar de klote?

Gebruikersavatar
Digitus
Berichten: 1339
Lid geworden op: 22 sep 2008, 19:22
Locatie: Bakhuizen, FR

Re: elec. probleem tlr

Berichtdoor Digitus » 12 mar 2014, 00:13

finally schreef:ik vind het heel vreemd dat de laadspanning veranderd bij een warme motor.
dat zou warm of koud hetzelfde moeten zijn.
de spanning mag alleen veranderen als het toerental veranderd.

Is de spoel/dynamo in je blok niet naar de klote?


Ja, dat was ook het eerste wat ik dacht...kapotte dynamo...maar ja, hij zei dat die doorgemeten en goed was.. :doubt:
Lente ?

Gebruikersavatar
finally
Moderator
Berichten: 3640
Lid geworden op: 07 jul 2009, 21:58
Locatie: Friesland

Re: elec. probleem tlr

Berichtdoor finally » 12 mar 2014, 00:19

ja maar hij zegt ook dat de laderij goed is terwijl hij met warme motor 12.2V meet..
dus ik twijfel ietwat aan de kunde van degene die het doorgemeten heeft. No offense hoor!

Gebruikersavatar
f2ride2001
Berichten: 1538
Lid geworden op: 11 apr 2006, 21:58
Locatie: Oudenbosch

Re: elec. probleem tlr

Berichtdoor f2ride2001 » 13 mar 2014, 19:34

Kan natuurlijk zijn dat als de dynamo warm is er een verbinding verbreekt (uitzetten) en dan op 2 fase ipv 3 draait :idea:

Marc
Zwarte TL1000S > einde oefening.........
Rode TL1000S > nieuwe oefening :-)
Yoshimura RS3
Afbeelding
http://www.svcontact.com

Gebruikersavatar
f2ride2001
Berichten: 1538
Lid geworden op: 11 apr 2006, 21:58
Locatie: Oudenbosch

Re: elec. probleem tlr

Berichtdoor f2ride2001 » 12 apr 2014, 19:37

Vandaag effe rondje België gedaan en effe langs geweest.

Wikkelingen van dynamo 1:
1-2 = 0,7 ohm en 0,77mH
2-3 = 0,7 ohm en 0,77mH
3-1 = 0,6 ohm en 0,76mH
Conlusie: dynamo is in orde

Wikkelingen van dynamo 2:
1-2 = 0,6 ohm en 0,55mH
2-3 = 0,6 ohm en 0,56mH
3-1 = 0,6 ohm en 0,43mH
Conlusie: dynamo is in orde

AC spanning bij 5000tpm >70VAC = OK

Laadregelaar 1:
12,8 VDC bij draaiende motor, NIET ok

Laadregelaar 2:
12,72 VDC bij draaiende motor, NIET ok.

Laadregelaar 3 (de mijne):
13,92VDC bij draaiende motor. \:D/
Laadspanning blijft stabiel bij verlichting aan/uit en wordt niet warm.

Heb deze maar laten zitten. (tegen betaling) Zaakje werkt weer 100%. Alleen jammer dat je een dynamo voor nop hebt gekocht. Maar omdat ie verder 100% in orde is kun je die nu makkelijk verkopen.

Suc6 ermee!

Marc
Zwarte TL1000S > einde oefening.........
Rode TL1000S > nieuwe oefening :-)
Yoshimura RS3
Afbeelding
http://www.svcontact.com

Gebruikersavatar
pilatus
Berichten: 687
Lid geworden op: 03 feb 2007, 18:44

Re: elec. probleem tlr

Berichtdoor pilatus » 12 apr 2014, 20:02

heje mooi doan! :D
Afbeelding

Gebruikersavatar
Loki
Berichten: 5782
Lid geworden op: 02 mei 2006, 00:07
Locatie: Midden Zeeland
Contacteer:

Re: elec. probleem tlr

Berichtdoor Loki » 12 apr 2014, 20:38

Wat een service toch hè, geweldig!!
The coolest car alarm tester by far - TL1000

Gebruikersavatar
alvarf
Berichten: 15
Lid geworden op: 09 jun 2010, 12:53

Re: elec. probleem tlr

Berichtdoor alvarf » 15 apr 2014, 16:40

Top Marc =D>

tlr_jokke
Berichten: 54
Lid geworden op: 20 jul 2013, 17:21
Locatie: belgie

Re: elec. probleem tlr

Berichtdoor tlr_jokke » 16 apr 2014, 08:09

f2ride2001 schreef:Vandaag effe rondje België gedaan en effe langs geweest.

Wikkelingen van dynamo 1:
1-2 = 0,7 ohm en 0,77mH
2-3 = 0,7 ohm en 0,77mH
3-1 = 0,6 ohm en 0,76mH
Conlusie: dynamo is in orde

Wikkelingen van dynamo 2:
1-2 = 0,6 ohm en 0,55mH
2-3 = 0,6 ohm en 0,56mH
3-1 = 0,6 ohm en 0,43mH
Conlusie: dynamo is in orde

AC spanning bij 5000tpm >70VAC = OK

Laadregelaar 1:
12,8 VDC bij draaiende motor, NIET ok

Laadregelaar 2:
12,72 VDC bij draaiende motor, NIET ok.

Laadregelaar 3 (de mijne):
13,92VDC bij draaiende motor. \:D/
Laadspanning blijft stabiel bij verlichting aan/uit en wordt niet warm.

Heb deze maar laten zitten. (tegen betaling) Zaakje werkt weer 100%. Alleen jammer dat je een dynamo voor nop hebt gekocht. Maar omdat ie verder 100% in orde is kun je die nu makkelijk verkopen.

Suc6 ermee!

Marc


marc, de tlr rijd en start als nooit ervoor , bedankt voor je kennis van zaken en het oplossen van het probleem ,kvond wat je deed de max , tof om iemand te vinden die er verstand van heeft , echt erg bedankt voor je hulp :)

groeten, johan .
soes tl1000r 99 & soes gsr 600 k8

Gebruikersavatar
finally
Moderator
Berichten: 3640
Lid geworden op: 07 jul 2009, 21:58
Locatie: Friesland

Re: elec. probleem tlr

Berichtdoor finally » 16 apr 2014, 10:46

Super dit! goed bezig Marc!


Terug naar “TLR”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten