Riczun's TL1000s project

Alles over de TLS
Gebruikersavatar
polthergeist
Berichten: 2768
Lid geworden op: 07 jun 2009, 16:16
Locatie: Capelle aan den IJssel
Contacteer:

Re: Riczun's TL1000s project

Berichtdoor polthergeist » 20 jun 2013, 12:14

Riczun schreef:Dinsdag waren we toch een dagje weg, dus ook nog een K&N filter gehaald en nieuwe bobbins!
Afbeelding



En gisterochtend op de Testbank bij Hoegee geweest! :)
Uiteindelijk bleek die helemaal niet zo verkeerd te staan, dus na 7 runs en wat afstelwerk was die alweer klaar!
Alleen onderin stond die wat te rijk en dat heeft die verbeterd.

En het resultaat ben ik erg blij mee (afgerond op een tiende pk) toch 121 pk op het achterwiel \:D/
Lijkt mij niet gek met ondertussen al 55k op de teller! Omgerekend ongeveer 132 krukaspaarden, 7pk meer als standaard 8)

En op de weg kan ik eindelijk zonder koppeling een rotonde in z'n 2 nemen! :)

Afbeelding



mooie waarden voor een S. alleen waar ga je die k&n filter plaatsen??
2 fast 2 live, 2 young 2 die

Fikser
Berichten: 1312
Lid geworden op: 18 apr 2006, 11:22
Locatie: Nieuw-Vennep
Contacteer:

Re: Riczun's TL1000s project

Berichtdoor Fikser » 20 jun 2013, 12:22

Airbox denk ik :-k :-"
Hoezo zijwieltjes??

Gebruikersavatar
Riczun
Berichten: 891
Lid geworden op: 20 okt 2008, 23:57
Locatie: Papendrecht
Contacteer:

Re: Riczun's TL1000s project

Berichtdoor Riczun » 20 jun 2013, 12:52

Gewoon in de Airbox zit die inderdaad!
Jij bent denk ik met een filter van een R in de war, die ziet er heel anders uit ;)

Gebruikersavatar
polthergeist
Berichten: 2768
Lid geworden op: 07 jun 2009, 16:16
Locatie: Capelle aan den IJssel
Contacteer:

Re: Riczun's TL1000s project

Berichtdoor polthergeist » 20 jun 2013, 12:55

Riczun schreef:Gewoon in de Airbox zit die inderdaad!
Jij bent denk ik met een filter van een R in de war, die ziet er heel anders uit ;)


dat zou idd heel goed kunnen.. want bij een R heb je gewoon een inleg filter? eigenlijk geen idee hoe een airbox van een S er uit ziet.?!! ](*,) 8)
2 fast 2 live, 2 young 2 die

Gebruikersavatar
tls-fighter
Berichten: 827
Lid geworden op: 27 feb 2011, 18:53

Re: Riczun's TL1000s project

Berichtdoor tls-fighter » 20 jun 2013, 21:51

dat zijn toch mooie cijfers, en mooi dat de TL nu weer lekker loopt,.. 8)
KTM 950 SM ...

TLOTM Aug 2012.. tlzone.net

Gebruikersavatar
Riczun
Berichten: 891
Lid geworden op: 20 okt 2008, 23:57
Locatie: Papendrecht
Contacteer:

Re: Riczun's TL1000s project

Berichtdoor Riczun » 21 jun 2013, 09:34

Ja, met de cijfers ben ik zeker blij! :)

Alleen had ik op een 1 of andere manier meer verwacht, alsof het z'n geld niet waard was zegmaar.
Maar dat komt denk ik meer omdat ie ook zo klaar was en omdat die in het midden en bovenin gewoon prima al stond afsteld.
Tja, kan je natuurlijk niet van te voren weten. Nu weet ik dat alles gewoon perfect staat.

Als ik het moet vergelijken heb ik denk ik meer plezier (merk meer verschil) van m'n achtertandwiel dan van de nieuwe afstelling ;)

Gebruikersavatar
Riczun
Berichten: 891
Lid geworden op: 20 okt 2008, 23:57
Locatie: Papendrecht
Contacteer:

Re: Riczun's TL1000s project

Berichtdoor Riczun » 23 jun 2013, 12:18

Vorig weekend had ik een stukje op de TL van MalukuMiel gereden die een GiPro Gear indicator had en was toch verrekte handig! =D>
De GiPro hadden wat korting, dus gelijk 1 voor m'n TL gekocht en 1 voor de SV van de vrouw. Ik ben ook vooral benieuwd naar de TRE functie! 8)

Voor mijn '97-er zaten er netjess nieuwe pluggen bij, zodat die naar een 3 polig stekker omgebouwd kan worden.
Hij zit al netjes op m'n motor gemonteerd, alleen twijfel ik nog over de 12v aansluiting.

Ik heb 'm aangesloten op de Rood/zwarte draad die naar de benzinepomp gaat. Het is een stekker met 4 aansluitingen, 2 daarvan kon ik 12v meten.
De GiPro gaat netjes aan, toen alles weer inelkaar zat ging even m'n tanklampje branden en toen was ineens m'n GiPro uit, volgens mij zit daar geen standby op? Alleen toen ik 'm schakelpook bewoog ging die weer aan.

Net nog het WPH bestudeerd, en het lijkt erop dat die precies die draad die ik heb gepakt voor het tanklampje is.
Ik weet niet of dit zo handig is, misschien toch maar een andere 12v draad pakken?

Afbeelding

Gebruikersavatar
Flip
Berichten: 1676
Lid geworden op: 22 aug 2010, 10:48
Locatie: Lelystad
Contacteer:

Re: Riczun's TL1000s project

Berichtdoor Flip » 23 jun 2013, 13:10

Mooie gadget, wil ik ook nog een keer. Er is vast wel een andere 12V draadje te vinden, lijkt me niet handig als hij alleen werkt als je tank leeg is ;)

Gebruikersavatar
polthergeist
Berichten: 2768
Lid geworden op: 07 jun 2009, 16:16
Locatie: Capelle aan den IJssel
Contacteer:

Re: Riczun's TL1000s project

Berichtdoor polthergeist » 23 jun 2013, 13:29

Je moet hem op een geschakelde plus zetten. ik heb hem rechtstreeks op me accu zitten alleen als ie lang stil staat trekt ie mijn accu leeg. dus ik heb er nu een schakelaartje tussen gezet. werkt goed moet ik zeggen.

lijkt me niet echt handig om hem bij je brandstof pomp te zetten. je kan hem natuurlijk ook gewoon op je stads licht zetten. (als je altjd met je lichten aan rijd is dat een goede optie.)
2 fast 2 live, 2 young 2 die

Gebruikersavatar
Riczun
Berichten: 891
Lid geworden op: 20 okt 2008, 23:57
Locatie: Papendrecht
Contacteer:

Re: Riczun's TL1000s project

Berichtdoor Riczun » 23 jun 2013, 23:49

De Gipro gaat keurig aan nu als ik het contact omdraai. Ik meet ook 12v op de rode draad.
Het is nog even afwachten of die het zo altijd goed doet, anders even overschakelen naar een ander draadje ;)

Op de accu vind ik niks ivm met leeglopen en schakelaars ook niet.
Ik had m eerst op de kentekenverlichting aangesloten, maar dan moet stadslicht weer minimaal aanstaan.
Ik wil zo min mogelijk poespas, gewoon contact aan en dan moet het spul werken :D

Gebruikersavatar
MalukuMiel
Berichten: 876
Lid geworden op: 02 mei 2011, 00:10
Locatie: Den Haag = Zoetermeer geworden

Re: Riczun's TL1000s project

Berichtdoor MalukuMiel » 24 jun 2013, 11:32

Toch maar een gehaald?? haha.

Ik heb em ook gewoon direct op de accu. Nadeel is dan wel dat ie langzaam de accu leegtrekt als je een tijd niet rijdt maar dat neem ik maar voor lief en kan ik gelijk de accu controleren.
Afbeelding Krèg ut hein en weah! Muh raujuh Tei El is tòg snellâh....;)

Gebruikersavatar
Riczun
Berichten: 891
Lid geworden op: 20 okt 2008, 23:57
Locatie: Papendrecht
Contacteer:

Re: Riczun's TL1000s project

Berichtdoor Riczun » 27 jun 2013, 12:12

Ja, niet één, maar twee gehaald zelfs! :D

De GiPro gisteravond ook op de SV van de vrouw gemonteerd, die moest wel even de 'learning' mode door, maar was zo gepiept en geeft keurig de versnellingen aan. Bij mij gaf die gelijk out-of-the-box alle versnellingen aan.

Gisteravond even een testrondje gereden, maar GiPro is echt een perfect apparaatje!!
De TRE heb ik op mode 6 ingesteld: ik merk er wel wat van, maar niet schokkend veel ;)

En ik ga zo maar even een andere 12v draadje zoeken, want m'n fuel-lampje stond heel de tijd te knipperen, zelfs nadat ik getankt had... :-"

Gebruikersavatar
Riczun
Berichten: 891
Lid geworden op: 20 okt 2008, 23:57
Locatie: Papendrecht
Contacteer:

Re: Riczun's TL1000s project

Berichtdoor Riczun » 28 jun 2013, 12:59

Gister toch maar even de 12v omgelegd naar achter. Nu zit die op de kentekenverlichting aangesloten, die was toch toch nog ongebruikt.
Het fuel-lampje staat nu niet meer te knipperen, dus blijkbaar gaf de GiPro toch teveel weerstand waardoor die dacht dat de tank al leeg was ;)

Afbeelding

En zo zit die gemonteerd, mooi in het zicht! 8)
Afbeelding

Afbeelding

Gebruikersavatar
Cubic Rules
Berichten: 1509
Lid geworden op: 03 sep 2007, 22:30

Re: Riczun's TL1000s project

Berichtdoor Cubic Rules » 28 jun 2013, 13:19

Mooie plek! lekker ook dat er al een boutje zat waar die op kon :)
XL600R XJR1200 XL500S XJR1300SP XT600E FJ600 TL1000S'99 R100GS/PD TL1000S'97 SV650N GS1000G GSXR 1100W DR650RSE Gorilla125 TL1000R GS450L Bandit-1127 Cagiva V-Raptor XJ650 GSX1100G KLX650C SV1000S DR750S VTR1000F 600SS FZS1000 NTV650 GSX750E DR800 SV1000S

Gebruikersavatar
Riczun
Berichten: 891
Lid geworden op: 20 okt 2008, 23:57
Locatie: Papendrecht
Contacteer:

Re: Riczun's TL1000s project

Berichtdoor Riczun » 28 jun 2013, 13:39

Ja he! Ik zat ook te twijfelen of ik 'm niet meer naar rechts onder de controle-lampjes zou doen.
Maar dan moet je toch weer een gaatje in het kuipdeel boren, wat dan natuurlijk gelijk blijvend is ;)


Terug naar “TLS”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten