slaat niet aan

Voor al je technische vragen over je TL
rickwerf
Berichten: 18
Lid geworden op: 23 apr 2016, 22:42

slaat niet aan

Berichtdoor rickwerf » 03 sep 2017, 09:46

gister even bezig geweest aan mijn tls uit 97, bellypan gemonteerd, vol enthousiast proberen te starten, benzinepompje draaide netjes, koppeling in en dzenge dzenge dzenge niet aanslaan, voor plaatsen van de bellypan startte hij prima en nu? Schakelaar op de jiffy gecheckt zat gewoon goed, koppeling schakelaar werkt ook, nu vraag ik mij af zit er een aparte zekering op voor het starten mijn achterlicht doet het trouwens ook niet meer richtingaanwijzers weer wel. oh je vond bij mijn ecu bij de smalle plug een doorgeknipt br/zw draadje die heb ik weer aan elkaar gezet daarna deed ie het niet meer nu ik erover nadenk en weer losgemaakt, maar slaat nog steeds niet aan. Geen foutmelding in het scherm overigens. Heel de dag aan het klooien geweest, alle stekkers en bedrading nagelopen ziet er puik uit dus het kan alleen nog een benzinetoevoer probleem zijn, onlogisch want de pomp draait en stopt als er druk is, of er is geen vonk meer

Gebruikersavatar
Turbo_Henky
Berichten: 1313
Lid geworden op: 28 mar 2006, 18:24
Locatie: Velp (Gld)

Re: slaat niet aan

Berichtdoor Turbo_Henky » 03 sep 2017, 22:54

Heb je de accu volledig opgeladen? Als die niet goed vol is kan het zijn dat de TL koud niet aanslaat terwijl de startmotor wel goed rond gaat
Geniet nooit met mate

rickwerf
Berichten: 18
Lid geworden op: 23 apr 2016, 22:42

Re: slaat niet aan

Berichtdoor rickwerf » 05 sep 2017, 10:40

om te beginnen de accu volledig geladen, daarna de hele zooi eraf vonken de bougies niet, logisch dat ie niet start dan, alleen nu waar te zoeken, ik kan het niet geloven dat 2 bobines er op hetzelfde moment mee kappen net als 2 bougies tegelijkertijd ](*,) ](*,)
Laatst gewijzigd door rickwerf op 05 sep 2017, 11:00, 2 keer totaal gewijzigd.

rickwerf
Berichten: 18
Lid geworden op: 23 apr 2016, 22:42

Re: slaat niet aan

Berichtdoor rickwerf » 05 sep 2017, 10:40

hele zooi eraf vonken de bougies niet, logisch dat ie niet start dan, alleen nu waar te zoeken

Dvis
Berichten: 638
Lid geworden op: 04 jan 2015, 14:43

Re: slaat niet aan

Berichtdoor Dvis » 05 sep 2017, 11:29

Heb wel bobines liggen anders.. als je er belang bij hebt
Grtsz Dvis :D

rickwerf
Berichten: 18
Lid geworden op: 23 apr 2016, 22:42

Re: slaat niet aan

Berichtdoor rickwerf » 05 sep 2017, 12:30

heel aardig van je, maar dat van het 1 op het ander beiden er mee stoppen, het lijkt of de ontsteking kortgesloten wordt, koppelingshandel en zijstandaard lijken gewoon te doen wat ze moeten doen, de startmotor ook en aan de bougies te zien krijgt ze ook benzine

Gebruikersavatar
tsjoe007
Berichten: 391
Lid geworden op: 11 apr 2015, 18:20

Re: slaat niet aan

Berichtdoor tsjoe007 » 05 sep 2017, 21:18

Stekkerverbindingen nagekeken ?
Zekeringen ?
Stekkers (2) ECU ?
doormeten S/R ?

Gebruikersavatar
Turbo_Henky
Berichten: 1313
Lid geworden op: 28 mar 2006, 18:24
Locatie: Velp (Gld)

Re: slaat niet aan

Berichtdoor Turbo_Henky » 05 sep 2017, 23:59

De ECU moet allerlei voorwaarden hebben om op het juiste moment benzine in te spuiten en op het juiste moment te vonken. Wellicht dat er niet aan alle voorwaarden worden voldaan omdat er een sensor defect is of niet goed is aangesloten. Denk bijvoorbeeld aan de nokkenas positie sensor of iets dergelijks.
Geniet nooit met mate

rickwerf
Berichten: 18
Lid geworden op: 23 apr 2016, 22:42

Re: slaat niet aan

Berichtdoor rickwerf » 06 sep 2017, 10:29

nop verder niets los gehad alles visueel gecheckt, enige dat ik heb gedaan is een bruin/zwart draadje dat los hing aan een bruin/zwart draadje van de ecu stekker zetten (schijnt een begrenzer te zijn)
daar na startte ie niet meer ook niet na terugbrengen in de staat daarvoor. Vermoed dat mn ecu de geest heeft gegeven

Gebruikersavatar
tsjoe007
Berichten: 391
Lid geworden op: 11 apr 2015, 18:20

Re: slaat niet aan

Berichtdoor tsjoe007 » 06 sep 2017, 10:58

Ik heb even het schema erbij genomen :
zwarte draad met bruine tracer : verbinding met

1. intake air pressure sensor
2. atmospheric pressure sensor
3. tip over sensor
4. intake air temperature sensor
5. throttle position sensor
6. engine coolant temperature sensor

Belangrijk draadje dus :-k
Kan je in dealermode een error code oproepen ?
Misschien TPS helemaal ontregeld ?

rickwerf
Berichten: 18
Lid geworden op: 23 apr 2016, 22:42

Re: slaat niet aan

Berichtdoor rickwerf » 06 sep 2017, 11:15

geen enkele code in dealermode, maar dat belangrijke draadje hing dus gewoon los, lijkt doorgeknipt steekt nog zo n centimeter uit de stekker naar de ecu

Gebruikersavatar
tsjoe007
Berichten: 391
Lid geworden op: 11 apr 2015, 18:20

Re: slaat niet aan

Berichtdoor tsjoe007 » 06 sep 2017, 20:05

Als je de ECU verdenkt : hier enkele 2de handsen (tenzij je van iemand een "testexemplaar" in bruikleen krijgt)

https://www.motorparts-online.com/nl/su ... i-ecu-unit

rickwerf
Berichten: 18
Lid geworden op: 23 apr 2016, 22:42

Re: slaat niet aan

Berichtdoor rickwerf » 06 sep 2017, 21:03

hey dat is een handige pagina bedankt man

rickwerf
Berichten: 18
Lid geworden op: 23 apr 2016, 22:42

Re: slaat niet aan

Berichtdoor rickwerf » 07 sep 2017, 10:31

Ik geef het op, denk dat er een professional naar moet kijken, iemand een idee of er in zoetermeer of omgeving een prof zit met een motor aanhanger

TLRTwins
Berichten: 993
Lid geworden op: 05 apr 2013, 23:12

Re: slaat niet aan

Berichtdoor TLRTwins » 07 sep 2017, 15:46

Peter zit in Alphen aan de Rijn.

Heeft miss nog wel spares om ea uit te wisselen. Zou hem eens contacten


Terug naar “TL Techniek”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten