Vraag powercommander II

Voor al je technische vragen over je TL
spirit_69
Berichten: 22
Lid geworden op: 29 mei 2016, 21:50

Vraag powercommander II

Berichtdoor spirit_69 » 29 mar 2017, 18:24

Kon van iemand gekoop een PCII overnemen, maar ik geloof dat ik wellicht eerst had moeten kijken of er nog bedrijven zijn die mappings maken?
Heb nu twee zaken gehad die dynojet tuning doen, en beide kunnen geen PCII meer mappen.

Iemand hier nog een adresje weet? Of kan ik die PC bij het vuilnis zetten?

grt

Frank

ps. PCIII-usb/PC 5 had ook gekunt..maar voor een motor van 17 jaar oud die nog een paar 1000 euro waard is...je zit al minimaal weer op een kleine 600 euro met mapping zag ik al.

Dvis
Berichten: 555
Lid geworden op: 04 jan 2015, 14:43

Re: Vraag powercommander II

Berichtdoor Dvis » 29 mar 2017, 18:29

In groningen zit no limit roden daar heb ik die van mij aflaten stellen.. ben zeer tevreden..
Grtsz Dvis :D

spirit_69
Berichten: 22
Lid geworden op: 29 mei 2016, 21:50

Re: Vraag powercommander II

Berichtdoor spirit_69 » 29 mar 2017, 18:37

Thanks! Niet echt om de hoek vanuit arnhem maar ik ga ze n belletje geven!

Frank

Gebruikersavatar
tsjoe007
Berichten: 355
Lid geworden op: 11 apr 2015, 18:20

Re: Vraag powercommander II

Berichtdoor tsjoe007 » 29 mar 2017, 21:09

Gevonden op Marktplaats ?
Ben ik er begin dit jaar één op tegengekomen maar idd niet veel mappings meer voor te vinden.
Dus afgehaakt.
Heb nu 2de hands een Healtech FI Tuner Pro gekocht en voorlopig geïnstalleerd maar nog niet aangesloten.
Eerst wat gegevens verzamelen hoe die nu loopt.

Groeten

TLRTwins
Berichten: 886
Lid geworden op: 05 apr 2013, 23:12

Re: Vraag powercommander II

Berichtdoor TLRTwins » 29 mar 2017, 22:59

Het zit hem hoofdzakelijk in de benadering en in de instellingen interval. serieel en 500 rpm ipv 250.

De meeste zullen zit wel kunnen maar willen niet meer aan een seriële benadering ivm storing's gevoeligheid en aparte aansluitingen op de computer.

Pc3 is wel te koop voor 150 tot 200...

pc5 gaat niet lukken die is er niet plug & play voor de TL.

Overigens zijn er voldoende mappen beschikbaar voor de pc3.

Persoonlijk zou ik de 2 map erin zetten obv een 3. Gemiddelde waardes tussen de 500 en de 250 moet je een heel eind kunnen komen.

Welke setup heb je?

spirit_69
Berichten: 22
Lid geworden op: 29 mei 2016, 21:50

Re: Vraag powercommander II

Berichtdoor spirit_69 » 30 mar 2017, 07:44

Mijn setup is k&n luchtfilter en sebring open dempers, vandaar dat ik verwacht dat hier niet zo snel een mapping voor is.


Grt

Frank

Dvis
Berichten: 555
Lid geworden op: 04 jan 2015, 14:43

Re: Vraag powercommander II

Berichtdoor Dvis » 30 mar 2017, 08:11

spirit_69 schreef:Mijn setup is k&n luchtfilter en sebring open dempers, vandaar dat ik verwacht dat hier niet zo snel een mapping voor is.


Grt

Frank


Waarom laat je hem gewoon niet afstellen op een bank?? Heb je het gelijk goed.
Grtsz Dvis :D

spirit_69
Berichten: 22
Lid geworden op: 29 mei 2016, 21:50

Re: Vraag powercommander II

Berichtdoor spirit_69 » 30 mar 2017, 08:26

Eh..dat wil ik ook graag...lijkt erop dat de meeste zaken een pc II niet meer willen of kunnen mappen....

Was dus op zoek naar een oplossing...

Gr

Frank

Gebruikersavatar
Andrew82
Berichten: 1153
Lid geworden op: 17 aug 2010, 22:45
Locatie: Den Haag

Re: Vraag powercommander II

Berichtdoor Andrew82 » 30 mar 2017, 09:11

Standaard ECU laten flashen, net zo makkelijk :D

Gebruikersavatar
pedrodetski
Moderator
Berichten: 4307
Lid geworden op: 12 dec 2011, 21:19
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: Vraag powercommander II

Berichtdoor pedrodetski » 30 mar 2017, 09:26

Andrew82 schreef:Standaard ECU laten flashen, net zo makkelijk :D


Precies!
Ik heb een Yoshbox en kan dat uitvoeren.
''We don't stop riding because we grow old, we grow old because we stop riding!!''

Afbeelding

Pedro's Speedshop

TLRTwins
Berichten: 886
Lid geworden op: 05 apr 2013, 23:12

Re: Vraag powercommander II

Berichtdoor TLRTwins » 30 mar 2017, 10:03

spirit_69 schreef:Mijn setup is k&n luchtfilter en sebring open dempers, vandaar dat ik verwacht dat hier niet zo snel een mapping voor is.


Grt

Frank


Zou Peter even vragen kost een fractie en dan kan je zien wat je er van vind. demper en een filter is niet heel spectaculair om daar honderden euro's in te steken voor een custom map.

spirit_69
Berichten: 22
Lid geworden op: 29 mei 2016, 21:50

Re: Vraag powercommander II

Berichtdoor spirit_69 » 30 mar 2017, 10:20

Dat is dus ook een optie.

Mijn zoektocht heeft nog wel wat opgeleverd. Voor diegene die deze thread in de toekomst vinden:

Powerpoint Tiel, Nolimit Roden en Pajic Gendringen kunnen dus geen PC II mappen...maarrrr...

Tovami in Goes wel, ook niet echt naast de deur...maar er is nog een mogelijkheid:

http://www.tovami.com/contact.php

TLRTwins
Berichten: 886
Lid geworden op: 05 apr 2013, 23:12

Re: Vraag powercommander II

Berichtdoor TLRTwins » 30 mar 2017, 10:33

spirit_69 schreef:Dat is dus ook een optie.

Mijn zoektocht heeft nog wel wat opgeleverd. Voor diegene die deze thread in de toekomst vinden:

Powerpoint Tiel, Nolimit Roden en Pajic Gendringen kunnen dus geen PC II mappen...maarrrr...

Tovami in Goes wel, ook niet echt naast de deur...maar er is nog een mogelijkheid:

http://www.tovami.com/contact.php



De pk's bij Ruud niet te serieus nemen maar z'n power band is altijd wel goed.

Gebruikersavatar
Rinidpp
Berichten: 452
Lid geworden op: 29 sep 2014, 13:56
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: Vraag powercommander II

Berichtdoor Rinidpp » 31 mar 2017, 09:56

Heeft er iemand al ervaring met de 'Autotune' van de Powercommander.

Het schijnt dat dit apparaatje de PowerCommander zelf continu aan het bij stellen is om zo een zo goed mogelijk mengsel te hebben. Betekent ook dat er naar temperatuur e.d. wordt gemeten.
Geloof dat zo'n autotune ongeveer €250 kost, je dan altijd met optimaal afgesteld mengsel rijd, niet meer op de dynojet hoeft, je bent dan gewoon je eigen dynojet.

Ik ga hier snel informatie over inwinnen, gesprekje bij Pajic doen over wat dat betekent.

Rini
Love to listen and ride the older, twin bitch! Shaking thath as, she is perfect!

Dvis
Berichten: 555
Lid geworden op: 04 jan 2015, 14:43

Re: Vraag powercommander II

Berichtdoor Dvis » 31 mar 2017, 10:14

Rinidpp schreef:Heeft er iemand al ervaring met de 'Autotune' van de Powercommander.

Het schijnt dat dit apparaatje de PowerCommander zelf continu aan het bij stellen is om zo een zo goed mogelijk mengsel te hebben. Betekent ook dat er naar temperatuur e.d. wordt gemeten.
Geloof dat zo'n autotune ongeveer €250 kost, je dan altijd met optimaal afgesteld mengsel rijd, niet meer op de dynojet hoeft, je bent dan gewoon je eigen dynojet.

Ik ga hier snel informatie over inwinnen, gesprekje bij Pajic doen over wat dat betekent.

Rini


Aha, dan zou ik ook wel die info ff willen hebben haha..
Grtsz Dvis :D


Terug naar “TL Techniek”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten