Problemen !!!

Voor al je technische vragen over je TL
Patrick_90
Berichten: 12
Lid geworden op: 27 mei 2016, 14:45

Problemen !!!

Berichtdoor Patrick_90 » 11 jun 2016, 14:10

Hallo jongens,

Ik heb last van een slippende koppeling.
Maar deze is 500 km geleden nog vernieuwd.
Ik zal in het kort uitleggen wat er gebeurd tijdens een rit op het monster.
Zodra ik een versnelling op schakel.
Dan begint de koppeling een korte tijd te slippen.
Vervolgens vallen de toeren terug en is er niets meer aan de hand.
Ik heb geen flauw idee wat er mis is.
Hopelijk weet iemand hier wat ik het beste kan doen.
Alvast bedankt voor de reacties.

Groeten uit Brabant

Gebruikersavatar
Loki
Berichten: 5764
Lid geworden op: 02 mei 2006, 00:07
Locatie: Midden Zeeland
Contacteer:

Re: Problemen !!!

Berichtdoor Loki » 11 jun 2016, 14:17

Kijk eens bij de koppelingscilinder..
The coolest car alarm tester by far - TL1000

Patrick_90
Berichten: 12
Lid geworden op: 27 mei 2016, 14:45

Re: Problemen !!!

Berichtdoor Patrick_90 » 11 jun 2016, 14:20

Loki bedankt voor de reactie.
Ik kan nieuwe dingen op een bestaand iets monteren.
Maar problemen opzoeken ben ik niet zo'n held in.
Dus is het verstandig om het weg te brengen maar ik zou wel graag willen weten waarvoor ik hem weg moet brengen.
En ik hoop dat ik met jullie expertise een stuk verder kom.

Gebruikersavatar
Andrew82
Berichten: 1162
Lid geworden op: 17 aug 2010, 22:45
Locatie: Den Haag

Re: Problemen !!!

Berichtdoor Andrew82 » 11 jun 2016, 16:03

Bekend probleem voor de TL, gebruik de zoek functie maar eens. (zit op de mobiel en geen tijd om uit te typen :D

Mogelijke oplossingen;
Zwaardere koppelingsveren
Koppelingskorf met 6 bouten monteren (indien niet aanwezig)
BTL laten lassen of beter nog - vonken (Fikser vragen)
Extra koppelingsplaat plaatsen

Let op, eea is afhankelijk van bouwjaar enzow dus niet lukraak uitproberen

Patrick_90
Berichten: 12
Lid geworden op: 27 mei 2016, 14:45

Re: Problemen !!!

Berichtdoor Patrick_90 » 11 jun 2016, 16:35

Ik heb inderdaad alwel de mogelijke problemen gelezen bij de daarbij horende topics.
In iedergeval bedankt voor de reactie.
Omdat de koppeling vervangen is een aantal km's geleden. En de vorige eigenaar heeft er nooit problemen mee gehad nadien. Dacht ik ik vraag het eerst even hier voordat ik naar een zaak ga die het gaat maken.
Als het bv alleen de veren zouden zijn die kan ik zelf nog wel vervangen.
Eerst dat maar is proberen en hopelijk is het dan verholpen.

Nogmaals bedankt voor de reactie.

Gebruikersavatar
Loki
Berichten: 5764
Lid geworden op: 02 mei 2006, 00:07
Locatie: Midden Zeeland
Contacteer:

Re: Problemen !!!

Berichtdoor Loki » 11 jun 2016, 19:13

Als het slippen geleidelijk stopt zou ik het kapje bij het voor tandwiel eraf halen en daar de boel schoon maken. Met name de stift die het blok in gaat. Is gemakkelijk zelf te doen..
The coolest car alarm tester by far - TL1000

Gebruikersavatar
lazo
Berichten: 970
Lid geworden op: 24 feb 2010, 00:12
Locatie: Twente Enschede ole ole

Re: Problemen !!!

Berichtdoor lazo » 11 jun 2016, 20:00

Zo iets ook gehad bleek mijn koppeling niet goed afgesteld te zijn.
Ik hoefde maar iets de koppeling aan raken en slipt al ,soms ook vanzelf.
Ff opnieuw afstellen en ik was er van af.
Later heb ik versterkte veren geplaats om latere slippen te voorkomen .

Patrick_90
Berichten: 12
Lid geworden op: 27 mei 2016, 14:45

Re: Problemen !!!

Berichtdoor Patrick_90 » 11 jun 2016, 20:35

Oke met deze info kan ik wat.
Bij mij is het gewoon wanneer ik gas geef in de versnelling dan slipt die 1 keer goed door.
En vervolgens vallen de toeren terug en daarna kan ik gewoon van geen gas naar vol gas gaan zonder dat die door slipt.
Dan is er in feite niks aan de hand.
Maar dit is wel erg vervelend.
Zeker wanneer je door je maten ingehaald word terwijl je eigen motor normaal vele malen sneller is.

Gebruikersavatar
lazo
Berichten: 970
Lid geworden op: 24 feb 2010, 00:12
Locatie: Twente Enschede ole ole

Re: Problemen !!!

Berichtdoor lazo » 11 jun 2016, 21:30

Dan zou ik voor sterkere veren gaan van ebc .
Goedkoop en werkt perfect.
Heb ik ook op zitten en een kennis van mij ook.
Hij had last van op de autobaan door in 1 keer gas te geven slipt hij en daarna grijpt hij vast wat jij ook hebt.
We hebben toen veren geplaats van ebc en hij was van het slippen af.

Patrick_90
Berichten: 12
Lid geworden op: 27 mei 2016, 14:45

Re: Problemen !!!

Berichtdoor Patrick_90 » 11 jun 2016, 22:52

Dan ga ik dat als eerste maar is proberen.
Iemand nog tips waar te bestellen ?

Gebruikersavatar
lazo
Berichten: 970
Lid geworden op: 24 feb 2010, 00:12
Locatie: Twente Enschede ole ole

Re: Problemen !!!

Berichtdoor lazo » 12 jun 2016, 00:40

Ik heb ze toen bij roukema besteld.
Of te wel www.japparts.nl
Kosten nu 11 euro ex verzend

Gebruikersavatar
lazo
Berichten: 970
Lid geworden op: 24 feb 2010, 00:12
Locatie: Twente Enschede ole ole

Re: Problemen !!!

Berichtdoor lazo » 12 jun 2016, 00:43


Patrick_90
Berichten: 12
Lid geworden op: 27 mei 2016, 14:45

Re: Problemen !!!

Berichtdoor Patrick_90 » 12 jun 2016, 01:08

Oke thanks man.
Ik heb ook dingen gelezen over barnett veren ?
Zijn deze ten opzichten van die jij mij laat zien beter ?

Gebruikersavatar
lazo
Berichten: 970
Lid geworden op: 24 feb 2010, 00:12
Locatie: Twente Enschede ole ole

Re: Problemen !!!

Berichtdoor lazo » 12 jun 2016, 01:19

Ze zouden beter kunnen zijn maar dat weet ik niet.
Ik weet alleen dat ik met ebc nooit problemen heb gehad en mijn kameraad rijd er al 4 jaar mee.
Misschien iemand anders die dat kan zeggen.

Gebruikersavatar
Mike88
Berichten: 458
Lid geworden op: 04 aug 2015, 19:56
Locatie: ASSEN

Re: Problemen !!!

Berichtdoor Mike88 » 13 jun 2016, 23:03

Barnett koppelingsveren en castrol half synthetische olie 10W 40 hebben bij mij t hele probleem verholpen. 97 TLS verder geen rare mods uitgevoerd, slippen is verdwenen.
Misschien heb je dr wat aan
EVIL TWIN SUPERBIKE


Terug naar “TL Techniek”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 1 gast