De F1 of Fi melding gehad daarna een plop en helemaal nergens meer stroom

Ik heb twee linker handen, hoe doe ik...?!
Gebruikersavatar
OnzRobke
Berichten: 9
Lid geworden op: 05 nov 2006, 16:31
Locatie: Etten-Leur
Contacteer:

De F1 of Fi melding gehad daarna een plop en helemaal nergens meer stroom

Berichtdoor OnzRobke » 16 apr 2015, 01:12

Hey mede TL-ers!

Ik stond zondag bij het tankstation de tank te vullen.
Afgerekend, helm op, handschoenen aan en starten.

Na slecht 1x de F1 of Fi melding met knipperend olie lampje.
Contact weer uitgezet, 5 minuten gewacht, en opnieuw proberen.
Contact aan wachten op benzine pomp geluid.... Maar dat kwam niet...

Ik hoorde nog een "plop" (geluid alsof er een zekering sneuvelt onder een kapje)
en dat kwam voor mij vanuit de topkuip...

Alle zekeringen na gekeken in de topkuip, ook de hoofd zekering boven de accu en alle zekeringen vernieuwd.
Geen effect.

Accu geeft gewoon genoeg spanning, dus nu wordt het doormeten...

Laat ik daar nou niet in thuis zijn :-s

Wie o wie kan mij helpen of herkent dit phenomeen?

Zou het het zwarte gesloten relais kunnen zijn in de topkuip rechts,
naast het zekeringenblokje?

Greetz Robke
Je hebt werkpaarden en luxepaarden.....
Ik ben een luipaard 8)

Superior
Berichten: 214
Lid geworden op: 01 jul 2012, 22:20

Re: De F1 of Fi melding gehad daarna een plop en helemaal nergens meer stroom

Berichtdoor Superior » 16 apr 2015, 05:51

Check voor de zekerheid of je tip over sensor nog goed hangt onder je zadel.

Dat was bij mij wel eens de boosdoener
Met een F1 storing.

greetz Wes

Gebruikersavatar
pilatus
Berichten: 683
Lid geworden op: 03 feb 2007, 18:44

Re: De F1 of Fi melding gehad daarna een plop en helemaal nergens meer stroom

Berichtdoor pilatus » 16 apr 2015, 15:29

De connector op het startreleais goed controleren.
Afbeelding

Gebruikersavatar
pedrodetski
Moderator
Berichten: 4346
Lid geworden op: 12 dec 2011, 21:19
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: De F1 of Fi melding gehad daarna een plop en helemaal nergens meer stroom

Berichtdoor pedrodetski » 16 apr 2015, 19:14

OnzRobke schreef:Hey mede TL-ers!


Zou het het zwarte gesloten relais kunnen zijn in de topkuip rechts,
naast het zekeringenblokje?

Greetz Robke


Dat is je knipper relais waar je het over hebt, Als die gesneuveld is dan heb je idd kans dat hij niet meer start omdat je jiffy schakelaar hier ook overheen gaat..
Zet de motor ook even in de dealer modus en kijk welke foutcode je krijgt.
''We don't stop riding because we grow old, we grow old because we stop riding!!''

Pedro's Speedshop

Gebruikersavatar
OnzRobke
Berichten: 9
Lid geworden op: 05 nov 2006, 16:31
Locatie: Etten-Leur
Contacteer:

Re: De F1 of Fi melding gehad daarna een plop en helemaal nergens meer stroom

Berichtdoor OnzRobke » 16 apr 2015, 19:34

Daar zijn we weer,

Tos gecheckt, die was ok.
Alle bedrading nagelopen en kwam een gesmolte stekker tegen. Die even met bypass aangesloten en even kwam de motor tot leven... Straks na de nachtdienst de kabelboom nalopen.

Het is de uitgaande stekker van de hoofdzekering, bij de accu, van de rode draad. Die ga ik vanavond volgen.

I'll let you know what I will find.

Greetz
Je hebt werkpaarden en luxepaarden.....
Ik ben een luipaard 8)

Gebruikersavatar
pilatus
Berichten: 683
Lid geworden op: 03 feb 2007, 18:44

Re: De F1 of Fi melding gehad daarna een plop en helemaal nergens meer stroom

Berichtdoor pilatus » 16 apr 2015, 19:38

Symptomen kwamen me al bekend voor, helaas. Oorzaak te dun bemeten bedrading. Ik raad de + en -mods aan ;)
Afbeelding

Gebruikersavatar
OnzRobke
Berichten: 9
Lid geworden op: 05 nov 2006, 16:31
Locatie: Etten-Leur
Contacteer:

Re: De F1 of Fi melding gehad daarna een plop en helemaal nergens meer stroom

Berichtdoor OnzRobke » 17 apr 2015, 06:54

Dag heren,

Het is opgelost.
na alle draden te hebben gevolgd en nagemeten kwam ik een stekker tegen waarvan het contact gedeelte verstopt was geraakt met gesmolten plastic...

Na deze schoon te hebben gemaakt, contact gemaakt en hoera, hij doet het weer!

Straks gelijk maar een Victory ronde maken :-)

Bedankt voor jullie hulp en tot de volgende
Je hebt werkpaarden en luxepaarden.....
Ik ben een luipaard 8)


Terug naar “How To's”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: f2ride2001 en 2 gasten